4 Personen                                          40 Minuten bereidingstijd

 

500 g witte asperges, geschild en zonder kontjes

Flinke snuf zout

1 Stukje folie

1 Liter water

250 ml room

150 ml melk

 

basisdressing:

100 ml wittewijnazijn

200 ml olijfolie

peper en zout 

10 g bieslook, fijngehakt

 

                                                                                                                                  Extra: staafmixer, schuimspaan, dunschiller

   

     Maak een bouillon van de schillen en de kontjes van de asperges         
     met zout, folie en water. Laat 15 minuten trekken en zeef de bouillon.

     Houd vier asperges apart.                                                                               

 

     Snij de rest van de asperges in grove stukken kook ze 5-8 minuten

     gaar in de bouillon. Pureer met een staafmixer en voeg room en melk
     toe. Breng op smaak met zout en peper en laat iets inkoken.

 

     Maak de basisdressing door azijn, olie, peper en zout goed te mengen

 

     Schaaf de vier achtergehouden asperges met de dunschiller in dunne

     linten. Mak ze vlak voor het serveren aan met de basisdressing en de

     bieslook.

 

     Schenk de soep in de kommen Maak met je handen een bolletje van

     de aspergelinten en plaats in het midden van de soep.